Viterra може припинити експорт російського зерна — Bloomberg

Один із найбільших світових зернотрейдерів  компанія Viterra (агропідрозділ компанії Glencore), планує припинити експорт зерна з росії. Це дасть місцевим компаніям більше контролю над відправленнями.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Джерела агентства зазначають, що відхід Viterra з російського ринку посилює невизначеність щодо майбутніх постачань урожаю з чорноморського регіону. У компанії поки що не коментують таких планів.

Додамо, що Glencore була однією з перших агрокомпаній, що зробила публічну заяву щодо російського вторгнення в Україну. 1 березня на сайті компанії з’явилося коротке повідомлення, в якому трейдер засудив «дії російського уряду проти народу України» та без додаткових деталей заявив, що не має операційного сліду в росії.

Трейдер Glencore заявив, що не буде заключати нових угод в росії, але продовжить свої чинні контракти в країні-агресорі.

Читайте також: «‎Репутація чи прибуток: позиція світових агрокомпаній щодо війни рф проти України»‎

Тим не менш, компанія Viterra, яка є частиною компанії Glencore не давала офіційних заяв стосовно своєї позиції щодо війни в Україні. І продовжувала відвантажувати зерно з терміналу у Тамані. 

Нагадаємо, російська дочірня компанія американської корпорації Cargill припиняє експорт зерна з росії з наступного сезону.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus