Злиття Bunge і Viterra призведе до створення глобального гіганта торгівлі сільгосппродукцією — Reuters

Злиття американського зернотрейдера Bunge Ltd з конкурентом Viterra сприятиме розвитку бізнесу об’єднаної компанії в США, Бразилії та Австралії. Це може викликати занепокоєння щодо конкуренції в деяких частинах Канади та Аргентини.

Про це пише Reuters.

Раніше джерела повідомили, що Bunge і компанія Viterra, що належить Glencore Plc ведуть переговори про потенційну угоду, яка ще більше консолідує глобальну торгівлю сільськогосподарською продукцією та наблизить Bunge у глобальному масштабі до провідних конкурентів Archer Daniels Midland (ADM) і Cargill.

«Об’єднання Bunge і Viterra в таких регіонах, як Північна Америка та Європа, безсумнівно, зміцнить присутність об’єднаної компанії там і зрівняє їх з ADM», — сказав Сет Голдштейн, аналітик Morningstar.

Читайте також: Зернотрейдер Viterra веде переговори про злиття з Bunge — Reuters

Дослідження капіталу J.P. Morgan підрахувало, що ринкова капіталізація об’єднаної компанії становитиме близько $25 млрд порівняно з ринковою капіталізацією ADM у $38,9 млрд.

Нагадаємо, російський підрозділ зернотрейдера Viterra (агропідрозділ компанії Glencore) — «Вітерра Рус» — продовжить роботу в рф під новою назвою. Операційний бізнес Viterra в росії планують передати місцевому менеджменту.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus