На жаль, не можемо вам допомогти на даний час — представник ДСНС про розмінування полів на Харківщині

ДСНС ще не починала розміновувати сільгоспземлі на Харківщині. Першочергово працівники ДСНС опрацьовують лінії електропередач, водо- та газопостачання.

Про це в інтерв'ю Суспільне Харків розповів начальник частини Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування ДСНС Ігор Овчарук.

«Аграріям кажу: «На жаль, не можемо вам допомогти на даний час», — зазначив він.

За його словами, розмінування поля буде займати великий проміжок часу. Якщо зняти хоча б якийсь розрахунок саперів з лінії ЛЕП, то його роботи взагалі не буде видно на полі. Сапери, які зараз рухаються по лініях ЛЕП або газопостачання, прокладають прохід всього лише шириною 10 метрів.

«Гракове, Чкаловське, Залізничне, Мосьпанове, ось цей шматочок, вони заміновані. Всі території, поля, які йдуть навіть до Балаклії, заміновані», — додав Овчарук.

Нагадаємо, в цьому сезоні в Харківській області засіють 635 тис. га із понад 1,2 млн га посівних площ. Це на 18% більше, ніж в минулому році.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus