Викрадення українського зерна: капітану російського судна оголосили про підозру

Прокуратура Криму повідомила про підозру ще одному російському капітану, який причетний до перевезення викраденого українського зерна.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За даними прокуратури, громадянин рф у 2022 та 2023 роках здійснив 3 заходження на російському судні «Альтарф» (раніше мало назву «Кудьма-4») до закритого морського торговельного порту «Севастополь» для завантаження награбованим українським збіжжям.

«Усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітан періодично вимикав AIS (Автоматична ідентифікаційна система) та вносив до неї фіктивні відомості щодо курсу судна, яке прямувало нібито в порти рф, а не в закриті морські порти окупованого півострова», — йдеться у повідомленні.

Підозрюваному загрожує до 5 років ув'язнення. Його дії кваліфікують за фактом порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

Нагадаємо, наприкінці лютого прокуратура Криму оголосила про підозру у вивезенні українського зерна трьом російським військовим.  Це капітани суден «Сормовский-48», «Вера» та «Федор».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus