Окупанти захопили агропідприємство, яке до війни належало меру Херсона

В Херсонській області окупанти захопили майно аграрного підприємства «Продексім». До окупації воно належало меру Херсона Ігорю Колихаєву.

Про це повідомляють окупаційні медіа, пише Центр журналістських розслідувань.

Підприємство, про яке йдеться мова, змінило засновників і бенефіціарів влітку 2022 року. Пропагандисти стверджують, що Колихаєв намагався зберегти свою власність за допомогою фермера з Воронезької області. 

Вони стверджують, що Колихаєв після окупації Херсонщини попросив дружину, яка живе в Києві, знайти російського підприємця. Він мав контролювати «Продексім». Ним начебто став директор і власник ТОВ «Аграриан» з Воронєжа Альбєрт Рєзця.

«Сюди (на територію «Продексіма» — прим. ред.) за підставними документами приїхали незрозумілі люди і, не погодивши це з російською владою ,почали вивозити залишки матеріалів. Також вони не пустили наших працівників для проведення інвентаризації майна Колихаєва», — заявив представник окупаційної влади.

Також окупанти затримали на території підприємства автомобіль КамАз. В ньому був посівний матеріал вартістю 23 млн руб.

Зазначимо, що окупанти викрали Ігоря Колихаєва в минулому році за нібито «антиросійську діяльність і співпрацю з офісом президента України».

Нагадаємо, у Херсонській обласні окупанти зруйнували та пограбували базу Ukrlandfarming, чим завдали збитків компанії на суму $250–270 млн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus