Bayer збільшить потужності свого насіннєвого заводу в Україні, інвестиції — 60 млн євро

Bayer інвестує 60 млн євро у збільшення потужностей власного заводу з виробництва насіння кукурудзи у селі Почуйки Житомирської області.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Bayer планує будівництво додаткової насіннєвої сушарки, закупку сучасного польового обладнання, розширення складських приміщень та будівництво двох бомбосховищ на території заводу.

«Розширення раніше заявленого Bayer пакету інвестицій у розмірі 35 млн євро до 60 млн євро є важливим кроком на шляху до відновлення України та постійної підтримки українських аграріїв в умовах війни», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Будуємо насіннєвий завод і знайшли економічний ефект у роботизованому молочному скотарстві: Володимир Яковчук про диверсифікацію бізнесу Ерідон

В компанії зазначають, що додаткові інвестиції допоможуть розширити потужності насіннєвого заводу, а відтак задовольнити внутрішній попит на насіння кукурудзи та суттєво зміцнити експортні позиції України на світовому ринку.

Нагадаємо, Bayer відкрив насіннєвий завод у Житомирській області в 2018 році. Потужності заводу включають дві сушарки для насіння, калібрувальну вежу (дві лінії калібрування, дві лінії протруювання), лінію пакування, та логістичний центр.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus