Bayer розпочав будівництво заводу в Житомирській області

Bayer розпочав будівництво нового заводу на Житомирщині. Таким чином планується розширити потужності компанії «Монсанто», що входить в структуру Bayer. Інвестиції складають понад €60 млн.

Про це повідомив голова Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Понад €60 млн додаткових інвестицій під час війни — це найкраще свідчення не лише міжнародної підтримки України, але й того, що великі інвестори вірять у нашу Перемогу», — розповів він.

Як зауважили в ОВА, «Монсанто» вже є одним з найбільших насіннєвих заводів у Східній Європі, який забезпечує високопродуктивними гібридами кукурудзи не лише українських фермерів, а й аграріїв Румунії, Угорщини та Франції. Будівництво нових потужностей дозволить підприємству розширити свій потенціал.

Читайте також: Будуємо насіннєвий завод і знайшли економічний ефект у роботизованому молочному скотарстві: Володимир Яковчук про диверсифікацію бізнесу Ерідон

«Своєю чергою розширення виробництва — це одночасно створення нових робочих місць на Житомирщині, збільшення податкових надходжень до бюджету, а також валютної виручки, що дуже важливо для української економіки в умовах війни», — додав Віталій Бунечко.

Він зазначив, що за два місяці після початку повномасштабного вторгнення компанія «Монсанто» для підтримки місцевих фермерів, які проводили посівну в надскладних умовах, прийняла рішення про безкоштовне виділення їм 140 т насіння кукурудзи.

Нагадаємо, Bayer відкрив насіннєвий завод у Житомирській області в 2018 році. Потужності заводу включають дві сушарки для насіння, калібрувальну вежу (дві лінії калібрування, дві лінії протруювання), лінію пакування, та логістичний центр.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus