Транзит українського зерна Польщею пришвидшиться — Сольський

Після призупинення експорту українского зерна до Польщі, перевірка вантажівок та вагонів на кордоні, які йдуть транзитом, має спроститися.

Про це розповів міністр агрополітики України Микола Сольський.

«Транзит, очевидно, не буде затримуватись і не буде перевірятися ветеринарами так, як це робиться сьогодні. Умовно, не будуть відбиратися проби з кожної машини, з кожного вагону, а буде робитися тільки документальна перевірка. Тобто вони будуть довіряти нашим документам і не триматимуть машину в черзі на перевірці, а вагони на відстої, як це відбувається зараз — по тижню-півтора», — зазначив Сольський.

За його словами, найближчим тижнем ситуація на кордоні лишатиметься складною. Потім транзит українського зерна Польщею має пришвидшитися.

Нагадаємо, Польща припинить закупівлю українського зерна до 1 липня 2023 року через проблеми з цінами на внутрішньому ринку. Зокрема Україна не експортуватиме до Польщі пшеницю, кукурудзу, ріпак та насіння соняшнику.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus