IMК планує інвестувати близько $233 млн в зелену стратегію

Агрохолдинг ІМК планує інвестувати до 2033 року близько $233 млн у реалізацію Smart Green Strategy.

Про це йдеться у повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі.

Стратегія спрямована на підвищення операційної ефективності, зниження споживання викопного палива, скорочення викидів парникових газів та інвестування в купівлю сільськогосподарських земель в Україні.

ІМК збільшив виторг у першому кварталі 2023 року на 11% — звіт

Читати також

В рамках стратегії планується замінити зерносушарки на більш продуктивні та перевести частину з них на біопаливо для зниження споживання природного газу.

До того ж, ІМК планує закупити у 2023 році 75 нових зерновозів. Це дозволить знизити споживання дизельного палива і викиди вихлопних газів, а також дасть змогу компанії перевозити врожай для подальшого експорту.

Кошти на реалізацію стратегії надходитимуть із власних джерел і з позик. Їх спрямують на підвищення операційної ефективності завдяки впровадженню нових технологій та сталого екологічного розвитку.

«Наша стратегія враховує напрямок інтеграції України з ЄС і пов’язану з цим необхідність скорочення викидів газу та скорочення споживання викопного палива. Наша програма довгострокова, але окремі її елементи ми реалізуємо вже цього року», — зазначив гендиректор ІМК Алекс Ліссітса.

Нагадаємо, агрохолдинг «ІМК» отримає $10 млн кредиту від Європейського банку реконструкцій та розвитку (ЄБРР). Компанія придбає на ці кошти вантажівки-зерновози з низьким рівнем викидів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus