Німецькі партнери допоможуть у розгортанні ринку біометану в Україні

Німецькі партнери готові поділитися своїм досвідом для розвитку ринку біометану в Україні. Основними напрямками співпраці є впровадження реєстру гарантій походження біометану, повідомило Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження в Україні.

Німеччина є провідною країною Європейського Союзу у виробництві біометану. На сьогоднішній день там працює понад 230 біометанових установок, що становить 22% від загального ринку ЄС.

Читайте також: Біометановий завод Галс Агро підключили до газорозподільних мереж України

«Готові разом із німецькими партнерами якнайскоріше активізувати впровадження повноцінного реєстру біометану на основі німецького досвіду. Головне — реєстр має відповідати усім вимогам українського та європейського законодавства», — розповіла голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва.

Нагадаємо, в Україні вдосконалили умови доступу виробників біометану до об’єктів газової інфраструктури та нівелювали технічні обмеження передачі біометану до газорозподільної системи.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus