Державний регулятор спростив виробникам біометану доступ до газової інфраструктури

В Україні вдосконалили умови доступу виробників біометану до об’єктів газової інфраструктури та нівелювали технічні обмеження передачі біометану до газорозподільної системи.

Про це повідомляє НКРЕКП.

Відповідну постанову «Про затвердження Змін до деяких постанов НКРЕКП щодо сприяння розвитку виробництва біометану» ухвалили 8 червня.

Вказана постанова вносить зміни до Кодексу газотранспортної системи та Кодексу газорозподільних систем у частині вдосконалення умов доступу виробників біометану до об’єктів газової інфраструктури та нівелювання технічних обмежень передачі біометану до газорозподільної системи. Це стимулюватиме виробників біометану збільшувати обсяги виробництва газу.

Читайте також: Переробка тонни кукурудзи на біоетанол збільшує прибуток у 3,5 рази

«Розвиток виробництва й експорту біометану має стратегічне значення для України, оскільки сприятиме залученню інвестицій в аграрний сектор, створенню нових робочих місць, збільшенню податкових надходжень до бюджетів місцевого й державного рівня, а також зростанню експортної валютної виручки», — зазначив Голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Нагадаємо, в Україні планують побудувати більше 30-ти біометанових заводів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus