Молдовські фермери просять владу обмежити імпорт зерна з України

Представники молдовської асоціації Forța Fermierilor («Сила фермерів») просять владу обмежити імпорт зернових та олійних культур із України. Вони заявили, що українське зерно обвалює ціни на місцевому ринку.

Про це пише Радіо Свобода.

У асоціації зазначають, що тимчасова заборона імпорту української сільськогосподарської продукції трьома країнами-членами ЄС може призвести до збільшення потоку зерна в інші країни, зокрема і в Молдову. Фермери закликають міністерство сільського господарства Молдови взяти участь у переговорах між країнами Східної Європи та Україною щодо отримання компенсації від ЄС або тимчасового обмеження імпорту.

Читайте також: Західний кордон і «зерновий коридор» лихоманить. Що буде з агроекспортом?

У відповіді на запит Радіо Свобода у міністерстві відповіли, що не планують обмежувати український імпорт, а також, що Молдова не може претендувати на компенсацію від ЄС, бо ще не є його членом.

У міністерстві додали, що направили запити до основних європейських інституцій. Зараз тривають дискусії на високому рівні, щоб допомогти молдовським фермерам.

Нагадаємо, представники Соціал-демократичної партії (СДП) Румунії звернуться до уряду з проханням тимчасово заборонити імпорт українського зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus