Румунські депутати просять уряд тимчасово заборонити імпорт українського зерна

Представники Соціал-демократичної партії (СДП) Румунії звернуться до уряду з проханням тимчасово заборонити імпорт українського зерна.

Про це повідомляє видання PSD.

«СДП вимагатиме в керівній коаліції прийняття політичного рішення, яке зобов'язує уряд Румунії терміново видати нормативний акт про тимчасове призупинення імпорту агропродовольчої продукції з України, як це сталося в інших державах, що мають спільний кордон з цією країною», — йдеться у заяві.

Політики вважають, що такий крок необхідний для захисту румунських фермерів, оскільки компенсації від ЄС для цього мало.

Читайте також: Західний кордон і «зерновий коридор» лихоманить. Що буде з агроекспортом?

До того ж, соціал-демократи пропонують, щоб представники країн, які вважають себе постраждалими від імпорту з України, провели спільні переговори з представниками Єврокомісії та українською стороною.

«Водночас СДП вважає, що Румунія повинна продовжувати підтримувати Україну шляхом полегшення транзиту агропродовольчої продукції з цієї країни до інших держав Європейського Союзу або до торговельних шляхів з Чорного моря», — зазначили політики.

Зазначимо, раніше румунські фермери вимагали від влади заборонити транзит та імпорт зерна з України з 15 червня 2023 року до 15 березня 2024 року.

Нагадаємо, польський уряд ухвалив рішення про тимчасове обмеження імпорту в/та через територію Польщі (в тому числі транзитом) сільськогосподарських товарів з України. Пізніше про таке ж рішення повідомили Угорщина і Словаччина.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus