Сольський розповів, як здійснюватиметься транзит українського зерна через Польщу

Транзит української аграрної продукції через Польщу здійснюватиметься за допомогою електронної системи, яка дозволяє відстежувати вантажі.

Про це на онлайн брифінгу розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, пише Latifundist.com.

Польща контролюватиме транзит з України за допомогою електронної системи SENT. Трекери показуватимуть, куди прямують автомобілі або вагони з зерном — в порти або до інших країн ЄС. 

«Перший тиждень за бажанням польської сторони, вони (поляки — прим. ред.) можуть здійснювати фізичний супровід своїми митниками, щоб пересвідчитися, напрацювати для себе якісь висновки і рішення», — зазначив Сольський.

Читайте також: На зерновому ринку України масове свавілля з боку покупців, а особливо європейських — Рафаель Гороян

Він додав, що збитки від заборони імпорту українського зерна деякими європейськими країнами сягають сотень мільйонів доларів.

Нагадаємо, Польща дозволила Україні перевозити зерно транзитом через свою територію. Транзит відновиться в ніч з 20 на 21 квітня 2023 року. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus