Болгарія обмежить імпорт зерна з України, транзит збережеться

Уряд Болгарії ухвалить рішення про тимчасову заборону на імпорт сільгосптоварів з України. Транзиту це рішення не стосується.

Про це заявив глава тимчасового уряду Болгарії Гилиб Донєв, пише BNR.

«Основна причина полягає в тому, що минулого року, всупереч концепції так званих коридорів солідарності, значні обсяги продовольства залишилися в країні і порушили основні виробничі та торговельні ланцюжки. Якщо ця тенденція збережеться і навіть посилиться, що цілком реально після аналогічних заборон, запроваджених іншими країнами, це може закінчитися вкрай важкими наслідками для болгарського бізнесу», — сказав Донєв.

Наразі невідомо, як довго буде діяти тимчасова заборона на імпорт продовольства з України, адже офіційного рішення ще немає.

Читайте також: Західний кордон і «зерновий коридор» лихоманить. Що буде з агроекспортом?

Також Гилиб Донєв сподівається, що Брюссель вислухає і зрозуміє позиції Болгарії, Польщі, Угорщини та Словаччини і переосмислить свою позицію.

«Болгарія залишається солідарною з Україною, але банкрутства болгарських фермерів не сприятимуть цьому», — додав Донєв.

Нагадаємо, польський уряд ухвалив рішення про тимчасове обмеження імпорту в/та через територію Польщі сільськогосподарських товарів з України. Пізніше про таке ж рішення повідомили Угорщина і Словаччина.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus