Румунія перевірятиме на кордоні сільгосппродукцію, яка імпортується з України

Румунія запроваджує додаткові заходи безпеки (пломбування та моніторинг) для українських транспортних засобів, які прямують через територію Румунії до третіх країн, щоб захистити румунських фермерів, які стикаються з труднощами через потік українського зерна.

Про це стало відомо в ході онлайн зустрічі міністра сільського господарства Румунії Петре Деа та міністра агрополітики України Миколи Сольського.

Петре Деа наголосив, що Румунія продовжуватиме забезпечувати транзит зерна з України до третіх країн та традиційних торговельних шляхів.

Румунський міністр направив українській стороні прохання швидко знайти шляхи обмеження експорту зернових та олійних культур (соняшник, ріпак) до Румунії, враховуючи труднощі, з якими стикаються румунські аграрії.

«Також українського міністра було поінформовано, що з сьогоднішнього дня Румунія встановлює контроль безпосередньо на митниці, координований ANSVSA, для всіх агропродовольчих товарів, які надходять з України, з відбором зразків для якісного визначення відповідно до європейського законодавства, а не в пункті призначення, як це відбувалося раніше», — йдеться у повідомленні міністерства.

Нагадаємо, румунські депутати просять уряд тимчасово заборонити імпорт українського зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus