Румунія не вводитиме заборону на імпорт української агропродукції

Румунія не планує забороняти імпорт українського продовольства і чекатиме, поки Єврокомісія запровадить заходи для допомоги фермерам Центральної та Східної Європи.  

Про це заявив міністр сільського господарства Румунії Петре Деа після зустрічі з українським колегою Миколою Сольським 21 квітня, пише Reuters

«Я вважаю, що необхідно почекати, щоб побачити, що вирішить Комісія, а потім ми знову зустрінемося, щоб встановити довгострокові правила», — зазначив Деа.

Він додав, що румунська влада серйозно поставилася до результатів перевірки на пестициди, яку провела Словаччина. Тепер румунська митниця відбиратиме зразки українського зерна.

Читайте також: Східна Європа закриває кордони для українського зерна. Як це вплине на агроекспорт і як ситуацією може скористатися росія

Нагадаємо, що Румунія запроваджує додаткові заходи безпеки (пломбування та моніторинг) для українських транспортних засобів, які прямують через територію Румунії до третіх країн, щоб захистити румунських фермерів, які стикаються з труднощами через потік українського зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus