Укрзалізниця відновила перевезення зерна до польських портів

Укрзалізниця відновила транзитні перевезення української сільгосппродукції до морських портів Польщі — Гданськ, Гдиня, Свіноуйсьце і Шецин.

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомили в пресслужбі компанії.

«Укрзалізниця відновлює експортні транзитні перевезення українських сільськогосподарських вантажів залізничним транспортом через територію Польщі. Відповідне повідомлення про скасування обмежень на зазначені перевезення компанія отримала від польського перевізника PKP Cargo 21 квітня 2023 року», — йдеться у повідомленні.

Крім того, дзеркальні обмежувальні конвенції щодо транзиту низки вантажів у напрямку Польщі, які Укрзалізниця запровадила з 17 квітня після звернення польських залізничних операторів PKP Cargo і PKP LHS, скасують найближчим часом.

Нагадаємо, Польща відновила транзит українських агротоварів через свою територію. 21 квітня перший автомобільний конвой вирушив з пункту пропуску «Дорогуськ» до Нідерландів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus