Україна експортувала Шляхами солідарності понад 30 млн т зернових та олійних

Завдяки Шляхам солідарності, які були створені країнами Європейського Союзу, Україні вдалося експортувати 32 млн т зернових та олійних в період з квітня 2022 року по березень 2023 року.

Про це під час засідання аграрного комітету Європейського парламенту в Брюсселі розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич, повідомляє Мінагрополітики.

«Ми розуміємо, що за останній рік велике навантаження від експорту української сільськогосподарської продукції вплинуло і на наших західних сусідів. Для нас дуже важливо, щоб і фермери сусідніх країн продовжували працювати в комфортних умовах, наскільки це можливо, але слід розуміти, що така ситуація має і позитивний вплив на їхні ринки», — сказав Дмитрасевич.

За його словами, ціни на зернові в країнах ЄС стали конкурентнішими, створено більше робочих місць та збільшилась кількість сплачених податків.

Читайте також: Польський аналітик Мирослав Марчіняк: Це міф, що закупівельники у Польщі завалені українським зерном

Нагадаємо, Польща звертатиметься до Єврокомісії з проханням заборонити імпорт сільгосппродукції з України до кінця цього року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus