Гауляйтер окупованої Херсонщини Сальдо зареєстрував зернову компанію у Великій Британії

Гауляйтер тимчасово окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо зареєстрував зернову компанію у Великій Британії, попри те, що він перебуває під санкціями.

Про це пише The Guardian.

У червні 2022 року уряд в Лондоні заморозив усі активи Сальдо у Британії та заборонив йому в'їзд до країни через співпрацю з російськими окупантами.

Проте з листопада він значиться як власник британської компанії Grainholding Ltd з адресою в районі Хаттон-Гарден у центрі Лондона.

Як аграрії стають колаборантами

Читати також

У документах компанії зазначено, що капітал Grainholding становить 1 млн фунтів стерлінгів, половина акцій належить Сальдо, решта іншому українцю.

Британський корпоративний реєстр — Companies House, не вимагає підтвердження особи, коли люди створюють компанії. Сальдо не відповів на запитання про свою причетність до компанії Grainholding Ltd.

Однак його запис у санкційному списку був оновлений з моменту реєстрації Grainholding, щоб запозичити деталі з реєстраційних документів компанії. Тобто влада Британії знала про її існування і вважала документи справжніми.

Представник британського уряду відмовився коментувати ситуацію. Поки що невідомо, чи будуть вжиті якісь заходи проти Grainholding.

«Чи заробляє ця компанія гроші? Ми не знаємо. Чи має вона рахунок у британському банку? Ми не знаємо. Чи знають про це правоохоронні органи? Ми не знаємо. І чи заморозили вони цей актив? Цього ми теж не знаємо. Ця система безлад від початку до кінця», — сказала член британського парламенту від лейбористів Маргарет Ходж.

Нагадаємо, Херсонський аграрій може отримати довічне ув'язнення за співпрацю з росіянами

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus