Молочний сектор Польщі може багато втратити від заборони імпорту з України — профільна асоціація

Польська молочна палата виступила проти заборони на імпорт молока та молочних продуктів з України.

Про це повідомляє RMF FM.

«Ми вимагаємо вилучення цих продуктів з національного регулювання і звертаємося до єврокомісара Януша Войцеховського, щоб Європейська комісія не включала молоко до списку із забороною на імпорт з України», — заявила директор Польської молочної палати та віцепрезидент міжнародної організації COPA-COGECA Агнешка Малішевська.

За її словами, ці заборони приносять більше шкоди, ніж користі, і насправді є дуже невигідними. Вона запевняє, що польський молочний сектор може багато втратити від заборони імпорту з України.

Україна може застосувати дзеркальні обмеження до польських молочних продуктів. Польща експортує в Україну набагато більше молочної продукції, ніж імпортує.

Читайте також: Польща в 5 разів більше експортувала в Україну молочних продуктів, аніж ми до неї імпортували — Вадим Чагаровський

У першому кварталі Польща експортувала в Україну молочних продуктів на $50 млн, а імпорт склав лише $4,8 млн.

Малішевська додала, що уряд глухий до цієї інформації і взагалі не консультувався з галуззю щодо заборони. 

Нагадаємо, Болгарія, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина просять Єврокомісію заборонити імпорт української соняшникової олії, борошна, меду, цукру, м'яких фруктів, яєць, м'яса, молока та молочних продуктів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus