Астарта виплатить дивіденди у розмірі 12,5 млн євро

Агрохолдинг «Астарта», що є найбільшим виробником цукру в Україні, планує виплатити дивіденди у розмірі 0,5 євро (2,31 злотих) на акцію з чистого прибутку за 2022 рік.

Про це повідомляє Eavex Capital.

«Річні збори акціонерів компанії з відповідним питанням на затвердження відбудуться 24 травня. Загальна сума дивідендів становитиме 12,5 млн євро з прибутку минулого року, який був 65,2 млн євро», — йдеться у повідомленні.

Таким чином, на дивіденди буде розподілено 19% від прибутку.

Зазначимо, що у своєму річному звіті «Астарта» повідомила про падіння чистого прибутку на 47% до 65,2 млн євро в 2022 році, оскільки показник EBITDA знизився на 23% порівняно з минулим роком до 155 млн євро. Співвідношення чистого боргу компанії до EBITDA станом на кінець 2022 року було 1,0x, що є досить комфортним показником з точки зору економічної теорії.

Нагадаємо, «‎Яреськівський цукровий завод»‎, який входить до складу компанії «Астарта-Київ», отримав 530 т цукру завдяки зниженню втрат.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus