Risoil успішно протестував новий двосторонній пірс в порту Чорноморськ

RISOIL провів успішне тестування обладнання нового двостороннього пірсу в порту Чорноморськ. Одночасною обробкою Champion Pula і BC Lara команда завершує пусконалагоджувальні роботи.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Під час тестування обладнання був використаний один із передбачених проєктом варіантів, коли з одного боку гідротехнічної споруди завантажується зернова культура, а з іншого — олія.

«Система складається із величезної кількості елементів. Вона заточена на безпеку як обладнання, так і персоналу, який додатково пройшов навчання і працює з ним. Відповідно маємо багато приладів безпеки, до справної роботи яких у процесі налагодження спрямована максимальна увага», — розповіли у службі головного інженера ТОВ СП «Рисоіл Термінал».

Завантаження пшениці зупинялось лише двічі — через погодні умови та повітряну тривогу. 

В RISOIL додають, що вже незабаром відбудеться офіційний запуск двостороннього пірсу.

Читайте також: RISOIL збирається ввести новозбудований пірс в експлуатацію попри тиск силовиків

Зазначимо, що будівництво двостороннього пірса велося у щоденному режимі від середини квітня 2021 року. Орієнтовна вартість проекту перевищує 1 млрд грн.

Згідно з проєктом, типовим розрахунковим судном на початковому етапі повинні були стати судна типорозміру Panamax, але в перспективі після проведення днопоглиблювальних робіт термінал оброблятиме судна Post-Panamax дедвейтом до 120 тис. т. 

Нагадаємо, в компанії RISOIL заявили про завершення будівництва пірсу, однак через тиск з боку силовиків його не могли ввести в експлуатацію.

Виконано за допомогоюDisqus