RISOIL заявив про повний запуск двостороннього пірса в порту Чорноморськ

Група компаній RISOIL здійснила повний запуск двостороннього пірса в порту Чорноморськ. Реалізовувати проєкт почали у 2021 році. Вартість будівництва, включно з унікальним технологічним обладнанням для перевалки олії та зернових склала 1,5 млрд грн (за цінами 2021 року).

Про це повідомила пресслужба компанії.

На початку травня RISOIL провів успішне тестування обладнання нового двостороннього пірсу в порту Чорноморськ. Одночасною обробкою Champion Pula і BC Lara команда завершила пусконалагоджувальні роботи. Крім нових експортних можливостей, передбачено приймання зернових з барж і суден різних типів.

«Наша ідея втілена у життя завдяки Силам оборони України та усім вам — сотням людей, які гідно виконували свою роботу, та висловлювали нам свою підтримку», — наголошують співзасновники RISOIL Олександр Мінов і Шота Хаджишвілі.

Читайте також: RISOIL збирається ввести новозбудований пірс в експлуатацію попри тиск силовиків

Нагадаємо, згідно з проєктом, типовим розрахунковим судном на початковому етапі повинні були стати судна типорозміру Panamax, але в перспективі після проведення днопоглиблювальних робіт термінал оброблятиме судна Post-Panamax дедвейтом до 120 тис. т. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus