RISOIL розвиватиме контейнерні відправлення зернових та олійних

Компанія RISOIL планує розвивати контейнерні відправлення зернових та олійних культур в рамках розширення збуту української агропродукції на світових ринках.

Про це виданню «Порти України» повідомив директор Risoil Ukraine Дмитро Мінов.

Зазначається, що у різні роки Risoil входила до числа найбільших контейнерних постачальників сочевиці, гірчиці, ріпаку в контейнерах та інших нішевих культур. Протягом попередніх років компанія напрацювала низку напрямків, зокрема традиційно відправляє різноманітні агрокультури у контейнерах до Індії, Китаю, Філіппін, Таїланду, Бангладеш, Непалу та інших країн.

«Сьогодні питання в тому, що кон’юнктура вантажів змінюється: фокус із нішевої продукції та олійних культур змістився на масове зерно та продукти переробки. Відповідно варіюється і географія постачань», — говорить Мінов.

Він додав, що є досить високий клієнтський попит на постачання агропродукції в контейнерах, проте цей сегмент характеризується дорогою та складною логістикою.

Читайте також: Maersk може взяти участь в концесії контейнерного терміналу порту Чорноморськ

«Але це майже диво, як український ринок швидко адаптувався до умов війни і продовжує надавати інструменти для переміщення вантажів», — каже Мінов.

При цьому він зазначив, що пропозиції товарів-субститутів на світовому ринку багато, що відображається у низьких цінах на них сьогодні.

Нагадаємо, група компаній RISOIL здійснила повний запуск двостороннього пірса в порту Чорноморськ.

Виконано за допомогоюDisqus