Угорщина встановила для України жорсткі терміни на транзитні перевезення залізницею — Ткачов

Основна проблема з транзитом агропродукції через Угорщину  жорсткий термін на транзитні перевезення залізницею. Встановлений граничний термін складає 7 діб, при перевищені цього терміну вантажовідправник повинен сплатити штраф у розмірі 100% вартості транзитного зерна.

Про це Latifundist.com повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

За його словами, ця норма відлякує транзитерів працювати через Угорщину, особливо коли потрібно провести перевантаження зерна або «ламаний» транзит.

Крім того, угорський перевізник MMV не приймає 223 вагонів з олією, бо чекає наявності на своїй території вагонів 1435 мм для перевантаження та гарантії від перевантажувальних терміналів, що вони встигнуть за 7 діб транзитом перевезти олію.

Читайте також: Український експорт зерна залізницею до Західної Європи зараз заморожений — трейдер

 «Через введення обмежень щодо імпорту аграрних вантажів суттєво скоротився обсяг передачі аграрних вантажів через прикордонні переходи. Наразі середньодобова передача зернових вантажів складає 328 вагонів за добу. Раніше цей показник коливався у діапазоні 580-660 вагонів на добу», — зазначають в Укрзалізниці.

Нагадаємо, Укрзалізниця розглядає можливість введення конвенційної заборони на відвантаження зерна в порту Ізмаїл, часткову для окремих операторів чи загальну.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus