Угорщина залишається єдиною країною ЄС, яка не скасувала односторонню заборону на імпорт з України

Угорщина досі зберігає односторонні обмеження проти імпорту сільгосптоварів з України.

Про це у Брюсселі під час брифінгу 23 травня заявила речниця Європейської комісії з питань торгівлі та сільського господарства Міріам Гарсіа Феррер, пише Укрінформ.

«Є все ще одна країна, яка не скасувала одноосібні заходи проти аграрного експорту з України. Це не обов’язково має відбиватися на українському транзиті (зерна — прим. ред.), і не стосується усього ЄС. Але ми запропонували пакет допомоги за умови, що односторонні заходи мають бути відкликані. Країна, яка цього не зробила — Угорщина», — сказала речниця ЄК.

28 квітня Єврокомісія погодила з Болгарією, Угорщиною, Польщею і Словаччиною пакет заходів, який мав виконуватися після того, як ці країни скасують свої односторонні і дії проти аграрного імпорту з України. Цей пакет також включав пряму допомогу для фермерів, що постраждали, в п’яти країнах.

Читайте також: Понад 10 країн ЄС розкритикували заборону Єврокомісії щодо імпорту українського зерна

Як відомо, міністерство розвитку і технологій Польщі 2 травня скасувало власну односторонню постанову про заборону імпорту деяких сільськогосподарських товарів із України після рішення Європейської комісії.

5 травня заборону на імпорт української сільгосппродукції скасувала Болгарія. Уряд Словаччини 12 травня скасував односторонню заборону на імпорт сільськогосподарських товарів із України. 



Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus