Карбамід залишається найдорожчим добривом OSTCHEM, імпортери знизили ціни — Barva Invest

Попит на карбамід ще зберігається, хоча закупівлі поступово скорочуються. В основному на весняний сезон закупівлі вже зроблені, хоча є певна кількість споживачів, які відкладали закупівлі в очікуванні зниження цін. Часу для подальшого очікування вже немає.

Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

«Більшість ярих культур вже посіяно на більшій частині площ від запланованого, однак цього не скажеш про кукурудзу, під яку карбамід переважно і закуповується. Наразі засіяно близько третини цієї культури й тому попит на карбамід ще буде присутній. В той й же час буде куплятися товар, який є в наявності, оскільки імпортні товари, які знаходяться «в дорозі» вже навряд чи встигнуть потрапити в господарство вчасно», — зазначають аналітики.

Читайте також: OSTCHEM продає Румунії карбамід майже вдвічі дешевше, ніж на внутрішньому ринку України

Рекомендована ціна від Остхему тримається з початку березня на рівні 29 тис. грн/т, СРТ і очікуваного ринком зниження ціни немає. Таким чином, карбамід залишається найдорожчим добривом в лінійці Остхему, що є унікальним явищем для ринку. Черкаський «Азот» залишається єдиним діючим виробником карбаміду в країні. За перший квартал вироблено 106,5 тис т порівняно з 22,8 тис т минулого року.

  • Укртрансліт пропонує вітчизняний карбамід по 29,2 тис. грн/т на заводі. Карбамід для водорозчинних потреб, який рекомендується вносити у розчиненому вигляді, а також використовувати в якості сировини для випуску КАС пропонується по 25 тис. грн/т. Імпортний карбамід пропонується компанією по 27 тис. грн/т на заводі. 
  • Туркменський гранульований карбамід у його ексклюзивного імпортера подешевшав до 24,5 тис. грн/т, FCA Ізмаїл.
  • Карбамід з Єгипту пропонувався на складах по 25 тис. грн/т в порту.
  • Товар з Азербайджану продавався по 26 тис. грн/т в портах.
  • Польський карбамід пропонується по 27 тис. грн/т, з інгібітором уреази по 28,5 тис. грн/т, СРТ.
  • Зі складів узбецький карбамід пропонується по 25 тис. грн/т.

Аналітики прогнозують, що через завищену ціну попит на карбамід скорочуватиметься, оскільки споживачі віддаватимуть перевагу іншим азотним добривам. Завдяки зниженню цін на газ виробники можуть піти на скорочення ціни на карбамід.

Більше про ситуацію на ринку добрив можете дізнатися у колег з Barva Invest: +38 044 384 25 84, office@barvainvest.com.

Виконано за допомогоюDisqus