Колишній міністр освіти Табачник допомагав кадирівцям красти сільгосптехніку в Мелітополі — СБУ

Служба безпеки України встановила, що міністр освіти часів Януковича Дмитро Табачник причетний до викрадення сільгосптехніки з тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Спільно з Мурадом Саідовим так званим «смотрящим» від кадирова за регіоном, у квітні минулого року вони організували вивезення до Криму сільгосптехніки зі складів місцевого агрохолдингу», — повідомляє відомство.

За даними правоохоронців, Дмитро Табачник перебуває на прямому «зв’язку» з кадровим співробітником 9-го управління Департаменту оперативної інформації 5-ї служби фсб Олегом Козловим. Він брав активну участь в організації псевдореферендумів в окупованих районах Херсонської та Запорізької областей.

Читайте також: Викрадену сільгосптехніку з Мелітополя відвезли кадирову

«Для надання Табачнику «статусу», восени минулого року його призначили «радником» керівника окупаційної адміністрації в тимчасово захопленій частині Запорізької області. Також фігуранта включили до місцевого осередку кремлівської партії «єдина росія», — додали в СБУ.

На підставі зібраних доказів Табачнику додатково повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);
  • ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).
Нагадаємо, в квітні 2022 року в «Агротек-Інвест» заявили, що вивезли партію нової сільгосптехніки, а саме комбайн John Deere s760 з жаткою та 2 сівалки Väderstad Tempo на суму €520 тис.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus