В росії заявляють, що зернову угоду продовжать і це може бути востаннє — ЗМІ

«Зернова угода», термін якої за версією росії спливає 18 травня, може бути продовжена ще на 60 днів.

Про це у п'ятницю, 12 травня, повідомили російські ЗМІ з посиланням на джерело, знайоме з обговореннями.

«Угоду, думаю, буде продовжено на 60 днів, але росія може погодитися на це востаннє. Рішення про пролонгацію за традицією може оголосити президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після телефонної розмови з російським колегою», — сказав співрозмовник.

Він зазначив, що розмова президентів росії і Туреччини може відбутися «сьогодні-завтра»При цьому він назвав можливість продовження угоди «жестом росії», все ще сподіваючись, що її вимоги, закріплені в стамбульському меморандумі від 22 липня минулого року, будуть враховані.

Читайте також: росія може почати атакувати судна в Чорному морі, якщо її вимоги щодо продовження зернової угоди не виконають

Нагадаємо, 11 травня в Стамбулі завершилися багатосторонні переговори України, Туречинни, ООН та рф з приводу продовження дії «зернової угоди». Сторони домовилися надалі працювати у чотиристоронньому форматі, щоб «зернова угода» була продовжена у найближчий час.

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков повідомив, що переговори продовжаться в онлайн форматі.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus