Українські виробники добрив все частіше дивляться в бік експорту — аналітики

Україна відновила експорт азотних добрив в травні. Перші 3 тис. т карбаміду та близько 2 тис. т вапнякової селітри експортували в Молдову та країни Євросоюзу.

Про це повідомляє ІА Інфоіндустрія.

За даними агентства, експорт азотних добрив за 4 місяці склав 12 тис. т. Здебільшого на експорт відправляли КАС та вапнякову аміачну селітру. Карбаміду експортували тільки 565 т. Наразі, низькі ціни на газ, у порівнянні із країнами ЄС, дозволяють вигідно експортувати передусім карбамід.

Читайте також: Кернел співпрацюватиме з європейським виробником добрив через складну ситуацію на українському ринку

Аналітики зазначають, що виробники добрив все частіше дивляться в бік експорту.

«Орієнтир на експорт не випадковий: через зменшення активності на внутрішньому ринку України, виробники будуть змушені йти на зовнішні ринки (Туреччина, Молдова, країни ЄС). Ми можемо навіть експортувати комплексні добрива, хоча вартість фосфоритів залишається високою, але доступний калій та низька ціна газу відкриває інші можливості для виробників», — сказав аналітик ІА Інфоіндустрія Дмитро Гордейчук.

Нагадаємо, після продовження «зернового коридору» споживачі активізували закупівлі калійних добрив.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus