Попит на добрива в Україні значно вищий, ніж зазвичай в низький сезон — Group DF

«Зернова угода», хоч і продовжена всього на 2 місяці, стала потужним позитивним сигналом для ринку. Продовження угоди покращує прогнозованість аграрного бізнесу, дозволяє аграріям звільнити склади та продати зерно, не втративши якість.

Про це заявив директор з корпоративних комунікацій Group DF Олег Арестархов.

За словами Арестархова, уже за декілька тижнів можна буде точно оцінити, наскільки зросте попит через «зернову угоду».

«Проте ми вже зараз спостерігаємо аномальне явище для цього періоду традиційно низького сезону — попит значно вище звичайного. Бачимо це не лише за дзвінками та за контрактами, ми бачимо це за обсягами кредитів, які залучаються фермерськими господарствами під добрива»,  сказав Арестархов.

За його словами, фермери почали активніше вивозити та продавати з елеваторів залишки врожаю минулого року. Ніхто точно не знає, чи працюватиме зернова угода через 2 місяці, але на сьогоднішній день бізнес-мета аграріїв зрозуміла: продати врожай, звільнити ємності для зберігання нового врожаю, вийти «в гроші» та зробити базові закупівлі на новий сезон.

Читайте також: Весна цього року стала унікальною для ринку карбаміду — Barva Invest

«У такий спосіб вони хочуть захеджувати якісь ризики. З фінансової точки зору  оборотність та окупність інвестицій у добрива набагато вища. Саме зараз спостерігається поступове відновлення довгострокового планування аграріями», зазначає Арестархов.

Нагадаємо, заводи OSTCHEM (азотний холдинг Group DF) виготовили 515,5 тис. т мінеральних добрив у 1-му кварталі 2023 року. Це на 36,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року, коли вироблено 378,5 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus