Перехід на е-ТТН потребує змін в бізнес-процесах, однак істотно покращує їх — експерт

Потрібно розуміти, що впровадження е-ТТН — це незворотній процес, а часу на перехід залишається небагато. Це потребує змін в бізнес-процесах, однак істотно покращує їх. 

Про це в матеріалі на Latifundist.com «З чого почати перехід на е-ТТН та як обрати провайдера: досвід АТБ» розповів начальник відділу інновацій «АТБ-Маркет» Володимир Рябченко.

Він радить співпрацювати у цьому питанні в провайдером електронного документообігу (ЕДО). Він зорієнтує щодо всіх технічних нюансів.

Читайте також: Кернел назвав топ-3 проблеми при переході на е-ТТН

Продакт-менеджер компанії EDIN — одного з провайдерів електронного документообігу (ЕДО) — Дмитро Гончаров розповідає, що найскладнішим під час реалізації е-ТТН було адаптувати платформу компанії під вимоги проєкту впровадження е-ТТН.

«З точки зору інтеграції з центральною базою даних для провайдера ЕДО цей проєкт є складним і, на перший погляд, досить заплутаним — необхідно детально проаналізувати процес роботи е-ТТН та коригуючих актів, розібратись зі структурами та технічними особливостями реєстрації цих документів», — говорить Гончаров.

Експерт зазначає, що наступним важливим кроком є розробка API-інтерфейсу для компаній-клієнтів та візуальних форм документів на платформі, щоб кінцевий користувач досить швидко та легко виконував свої базові задачі, а не занурювався в дотичні питання оформлення та підпису е-ТТН. 

Читайте також: Як агробізнесу підготуватися до переходу на е-ТТН

Нагадаємо, е-ТТН стане обов’язковою в Україні для всіх вантажних транспортних перевезень з 1 серпня 2023 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus