Кернел переходить на е-ТТН

Агрохолдинг «Кернел» переходить на електронну товарно-транспортну накладну (е-ТТН). 

Про це повідомляє пресслужба агрокомпанії.

В холдингу зауважують, що цей документ призначений для обліку ТМЦ, виконаної роботи та прибутку, складського та бухгалтерського обліку. Е-ТТН допоможе прибрати стоси паперу та спростить обмін інформацією між усіма сторонами процесу вантажних перевезень.

«У всіх осіб-представників учасників е-ТТН, відповідальних за здійснення господарських операцій на кожному етапі перевезення, має бути кваліфікований електронний підпис (КЕП). Усі нюанси та питання від аграріїв щодо роботи з е-ТТН ми пропрацьовуємо та вдосконалюємо. Щоб процес роботи був максимально простим і корисним», — акцентував директор з логістики «Кернел» Микола Мірошниченко.

Зазначається, що восени 2020 р. «Кернел» проводив тестування системи електронних товарно-транспортних накладних (е-ТТН) за власною ініціативою. А з серпня 2022 р. Міністерство інфраструктури у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації поновили впровадження е-ТТН.

Читайте також: «‎Біоетанольна галузь України. Оцінка та перспективи»‎ 

Нагадаємо, в Мінагрополітики вважають, що перехід на електронні ТТН заощадить державі понад 500 млн грн.

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus