Єврокомісія продовжила обмеження на український імпорт до середини вересня

Європейська комісія продовжила заборону на імпорт українського зерна до 15 вересня.

Про це повідомив керівник політичного кабінету віце-прем'єр-міністра Польщі Ришард Мадзяр у Twitter.

«Єврокомісія продовжила заборону ЄС на імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до середини вересня. Це рішення ЄС підтверджує, що захист польського села та польських фермерів, прийнятий нами раніше, був правильним і ми його продовжуватимемо!», — написав Мадзяр.

Європейська комісія 2 травня вперше ухвалила тимчасові запобіжні заходи щодо імпорту окремих сільськогосподарських товарів із України.

Читайте також: Продовження Єврокомісією заборони на агроімпорт з України росіяни спробують використати в своїх цілях — Сольський

Заборона на імпорт стосується української пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику. Вона спрямована на усунення логістичних проблем, пов'язаних із цими товарами в Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині.

Раніше Угорщина попросила ЄС продовжити обмеження на імпорт українських зернових і олійних культур для п’яти східноєвропейських держав принаймні до кінця 2023 року.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus