Німеччина та Іспанія розкритикували рішення ЄК щодо продовження обмежень на імпорт з України

Міністр сільського господарства Німеччини Джем Оздемір виступив з різкою критикою стосовно рішення Єврокомісії про продовження обмежувальних заходів щодо окремих груп українського імпорту.

Про це повідломляє Euractiv.

Оздемір заявив, що рішення Єврокомісії «не лише відбирає у нас європейську солідарність з Україною, але й грає на руку Путіну». Він додав, шо необхідно терміново повернутися до скоординованого і спільного підходу Комісії та країн-членів з метою забезпечення функціонування єдиного ринку ЄС.

Віцепрезидентка і міністерка економіки Іспанії Надія Кальвіньо зазначила, що український імпорт може заповнити дефіцит зернових в Іспанії, спричинений посухою.

«Можливість експорту зерна з України є дуже важливим фактором для стабільності продовольчих ринків на міжнародному рівні», — сказала вона журналістам у Брюсселі в середу.

З іншого боку, іспанська національна асоціація фермерів ASAJA минулого місяця закликала уряд «зайняти чітку позицію на захист інтересів іспанського зернового сектору… разом з іншими європейськими країнами».

Читайте також: Єврокомісія продовжила обмеження на український імпорт до середини вересня

У той час як іспанські посіви постраждали від посухи, іспанські порти за останні місяці зареєстрували рекордні показники прибуття зернових та борошна, що зробило Іспанію провідним імпортером українських зернових в ЄС.

Нагадаємо, Європейська комісія послабила обмеження на імпорт українських агротоварів до п'яти європейських країн та пообіцяла поступово їх скасувати.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus