Уряд включив до Ізмаїльського порту два підприємства

Кабінет міністрів України включив до меж території Ізмаїльського порту два підприємства.

Про це повідомляє пресслужба Адміністрації морських портів України.

Зокрема до меж території порту включили «Ізмаїльський целюлозно-картонний комбінат».

Читайте також: На Одещині збудують причал для перевантаження та зберігання зернових

«В умовах постійного блокування країною-агресором діяльності портів Великої Одеси, надійними морськими воротами України залишаються морські порти, розташовані на річці Дунай. Кожне додаткове місце обробки  вантажів вкрай важливе для економіки України, що працює в умовах військового стану. Розширення меж території морського порту  це розширення його операційних можливостей», — зазначив очільник АМПУ Юрій Литвин. 

Також до порту приєднали територію «Ізмаїльського річкового порту «Дунайсудносервіс». Орієнтовні обсяги перевалки на цій земельній ділянці в умовах збройної агресії рф складатиме 1 700 тис. т на рік.

Нагадаємо, у травні морський порт Ізмаїл виконав річний план з вантажопереробки в обсязі 6 млн 187 тис. т. Найбільші обсяги з обробки вантажів у операторів: «Ізмаїльській морський торговельний порт» (2,6 млн т), «Дунайсудноремонт» (1,3 млн т), «Дунайсудносервіс» (805 тис. т).

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus