БТУ-ЦЕНТР та Астарта підписали меморандум про стратегічну співпрацю та партнерство

24 травня 2023 року компанія «БТУ-ЦЕНТР» — український виробник мікробних і ферментних препаратів для сільського господарства — та агропромхолдинг «Астарта» — один з лідерів аграрного сектору України — підписали меморандум про стратегічну співпрацю та партнерство.

Про це Latifundist.com розповіли в пресслужбі «БТУ-ЦЕНТР».

Метою меморандуму є взаємовигідна співпраця та поєднання зусиль сторін у роботі над проєктами та напрямками, пов’язаними з переробкою відходів цукробурякового виробництва та побічної продукції рослинництва, тваринництва та переробної галузі. Також співпраця стосуватиметься біологізації рослинництва, біологічної меліорації земель та водних ресурсів.

Читайте також: Найбільший український виробник біопрепаратів зареєстрував в ЄС близько 10 продуктів

Крім того, компанії вестимуть спільну роботу  в галузі виробництва біогазу та у проєктах-ініціативах FAO з відродження ґрунтів. 

Сторони також планують проводити спільні навчання, обмін інформацією, розробку та реалізацію програм комплексних заходів, спрямованих на формування інвестиційного клімату в агробізнесі. 

«Впевнений, що спільною роботою та впровадженням кращих практик зможемо напрацювати унікальний досвід, яким користуватимуться в Україні та світі. Готові надавати партнеру професійну наукову, інформаційну і технологічну підтримку за всіма напрямками нашої співпраці. Один із наших спільних векторів роботи, на якому, власне, і заснована філософія діяльності БТУ-ЦЕНТР,  покращення здоров’я ґрунтів. Це та задача, без якої неможливо уявити соціально-відповідального агровиробника та успішне майбутнє нашої країни. Дякуємо Астарті за спільну візію і роботу у цьому напрямку!», — прокоментував партнерство СЕО групи компаній «БТУ-ЦЕНТР» Владислав Болоховський.

Директор з сільськогосподарського виробництва АСТАРТИ Вадим Скрипник зазначив, що БТУ-ЦЕНТР і Астарта вже багато років співпрацюють у напрямах органічного землеробства, компостування. Меморандум скріпить початок спільної наукової діяльності, яка принесе win-win ефект, і для компаній, і для екосистем.

«Ми працюватимемо над новим інтелектуальним продуктом, який дозволить і зменшити кількість відходів, перетворюючи їх на органічні добрива, і покращувати якість ґрунтів, і приносити позитивні екологічні зміни. А головне  примножувати наукову експертизу обох колективів. Ми налаштовані на ефективні та проривні рішення. Дякуємо партнерам за патріотичну позицію та роботу задля розвитку нашої країни», — сказав Вадим Скрипник.

Представники БТУ-ЦЕНТР та Астарти

Читайте також: Made in Ukraine. Як українські біотехнології крокують світом

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus