Внаслідок знищення Каховської ГЕС зрошення в Херсонській області буде неможливим протягом 2-3 років

У Херсонській області зрошення буде неможливим протягом 2-3 років внаслідок підриву Каховської ГЕС.

Про це повідомляють «Українські гідромеліоративні системи».

«Підривом Каховської ГЕС окупанти заподіяли значних прямих збитків українським територіям і опосередкованих, які проявлять себе з часом. Якщо говорити в контексті виключно сільського господарства, зокрема зрошуваного землеробства, то зрошення буде неможливим в Херсонській області протягом 2-3 років», — йдеться у повідомленні.

Загалом на Херсонщині налічується 426,8 тис. га зрошуваних земель, або 21,6% від загальної площі сільгоспугідь, у тому числі від державних зрошувальних систем  384,5 тис. га, місцевого зрошення  42,3 тис. га.

Відновити сільське господарство півдня можна буде мінімум через пʼять років — думка

Читати також

Водоподачу на ці площі здійснюють: потужна насосна станція Головного Каховського магістрального каналу з витратами води 360м3/с, Головна насосна станція Сірогозького магістрального каналу  14 м³/с, Головні насосні станції  Зональна, Рубанівська, Золотобалківська та інші, а також Головна споруда Північно-Кримського каналу.

У пресслужбі зазначають, що збитки від пошкодження зрошувальних систем Херсонщини становитимуть десятки мільярдів доларів.

Нагадаємо, за попередніми оцінками Мінагрополітики, внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС на правобережжі Херсонщини буде затоплено орієнтовно 10 тис. га сільськогосподарських земель. В декілька разів більше земель буде затоплено на лівому березі області, який зараз перебуває під окупацією.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus