У травні в системі Прозорро.Продажі відбулося більше 500 успішних земельних торгів — УУБ

У травні відбулося більше 500 успішних земельних торгів у системі Прозорро.Продажі. Із них більше 100  це аукціони із продажу ділянок. Приватні виконавці та представники державної виконавчої служби продавали землі різного призначення, зокрема і сільськогосподарського.

Про це Latifundist.com повідомили в Українській універсальній біржі.

Громади можуть продавати комунальні землі лише несільськогосподарського призначення. Тож за результатами травня продавці ділянок отримали дохід у понад 40 млн грн.

Відповідно більше 400 земельних аукціонів — це оренда державних та комунальних ділянок. За результатами цих торгів місцеві та державний бюджети щомісяця поповнюватимуться на 44,8 млн грн. І це досить вагомий внесок  у фінансування громад.

Читайте також: УУБ розширила функціонал своїх земельних ботів: що нового

Найбільше учасників на ці торги у травні залучили на майданчику «Української універсальної біржі». Тут допомогли успішно підготувати та подати 155 пропозицій, більшість із яких стали переможними.

«Серед найцікавіших лотів, які придбали на майданчику УУБ, було 7 га ріллі на Дніпропетровщині, яку придбали у приватного виконавця. На ділянку претендувало 3 фермери. Кілька земельних наділів сільськогосподарського призначення орендували через майданчик УУБ на Полтавщині, Чернігівщині Одещині тощо. Багато ділянок мають досить великі площі у 16-18 га, що дозволяє агровиробникам суттєво розширити межі своїх угідь», — повідомляють в УУБ.

Нині у системі онлайн аукціонів також багато цікавих пропозицій із оренди та продажу землі: понад 1400 оголошень із різних куточків України. І щодня вони доповнюються новими оголошеннями.

Моніторити публікації із новими лотами досить просто та легко з допомогою Земельних ботів у Телеграмі чи у Вайбері. Користувачеві варто лише підписатися у зручному додаткові та обрати параметри. 

Нагадаємо, за січень-квітень 2023 року в Україні уклали 13 тисяч угод купівлі-продажу землі. При цьому ціна на землю в середньому зросла на 20%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus