Аналітики прогнозують зниження цін на калійні добрива

В поточному році в очікуванні збільшення закупівель імпортери калійних добрив нарощують активність. Наразі на ринку пропонується калій хлористий з Ізраїлю, Йорданії, Лаосу. Також очікуються поставки з Канади.

Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

Минулий рік був досить поганий для калійних добрив, оскільки багато споживачів відмовилося від їхнього внесення Імпортери ввозили переважно німецькі та польські калійні добрива, оскільки імпорт з білорусі та Узбекистану став неможливий.

Читайте також: Аграрії активізували закупівлі калійних добрив після продовження зернової угоди — Barva Invest

Ціни на добриво на поточному тижні:

  • Калій хлористий з Ізраїлю пропонується по 31 тис. грн/т, СРТ/FCA кордон,
  • Калій хлористий з Лаосу — по 31 тис.грн/т, СРТ,
  • Калій хлористий з Йорданії — по 30 тис. грн/т, FCA західний кордон України,
  • Гросдорф пропонує гранульований калій хлористий по 30 тис. грн/т на виробничому майданчику. На регіональних складах товар пропонується по 30-30,5 тис. грн/т. Відвантаження з 1 серпня по 28 тис. грн/т, FCA/EXW Хацьки, 28-28,5 тис. грн/т з регіональних складів.

Аналітики прогнозують стабільність цін з можливим зниженням. Після продовження «зернового коридору» закупівлі калійних добрив зростатимуть. Внаслідок зниження світових цін очікується скорочення вартості калію в Україні.

Більше про ситуацію на ринку добрив можете дізнатися у колег з Barva Invest: +38 044 384 25 84, office@barvainvest.com.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus