Знищення Каховської ГЕС не матиме прямого впливу на роботу «зернового коридору» — Висоцький

Знищення росіянами Каховської ГЕС не має прямого впливу на роботу «зернового коридору», в тому числі на відвантаження продовольства.

Про це перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», пише Укрінформ.

«Якщо дивитися, чи катастрофа на Каховській ГЕС якось впливає на зерновий коридор і роботу портових терміналів чи відвантаження, то такого прямого впливу немає», — зазначив Висоцький.

Читайте також: Пошкодження, завдані проривом Каховської дамби, можуть ускладнити відновлення експорту зерна — Качка

Він також пояснив, що в зерновій ініціативі портова інфраструктура Миколаєва та Херсона не була задіяна. Наразі фізичних перепон для експорту немає, але є потенційний ризик забруднення.

Висоцький нагадав, що зернова ініціатива не працює системно перш за все через блокування з боку росії, і ті обсяги, які могли бути відвантажені в травні та червні з портів, включених до зернової ініціативи, не відвантажуються.

Зазначимо, що загалом Україна може втратити декілька мільйонів тонн врожаю внаслідок знищення Каховської ГЕС. На правобережжі вже втрачено понад 100 тис. т врожаю.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus