УЗА запропонувала ЄС кроки для полегшення логістики українського зерна

«Українська зернова асоціація» (УЗА) запропонувала європейським колегам кроки, які можуть покращити логістику українського зерна альтернативними шляхами в рамках Шляхів солідарності.

Про це повідомляє пресслужба асоціації.

Зокрема пропонується дотувати європейських залізничних перевізників для транспортування українського зерна Європою до кінцевих споживачів.

«Це дозволить з одного боку здешевити логістику і забезпечить меншу вартість українського зерна для європейських споживачів, зокрема зробить її привабливішою для країн Західної Європи, яка традиційно закуповує великі обсяги українського зерна. Водночас, це дозволить експортерам запропонувати вищу ціну продажу для українських виробників за рахунок здешевлення логістики», — йдеться у повідомленні асоціації.

Також покращенню і здешевленню логістики допомогла б уніфікація та стандартизація залізничних перевезень між країнами ЄС, як і розширення пропускної спроможності залізничних переходів.

Читайте також: Укрзалізниця пропонує компаніям ЄС послугу з комплексного перевезення зерна

Покращити логістику і шляхи експорту українського зерна може визначення в румунських територіальних водах рейдової перевалки для українських барж із зерном із українських портів Дунаю. Це дозволить перевантажувати зерно на великі судна типу Panamax, що вдвічі збільшить відвантаження зерна з Дунайських портів.

Нагадаємо, Україна обмінюватиметься інформацією про кількість пшениці, яка транспортується Шляхами солідарності, з двома сусідніми державами.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus