Укрзалізниця пропонує компаніям ЄС послугу з комплексного перевезення зерна

Філія «Центр транспортної логістики» АТ «Укрзалізниця» пропонує послугу з комплексного перевезення зернових вантажів. До кінця року УЗ хоче завершити реєстрацію окремої компанії для виходу на ринки Європи в цьому сегменті. 

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Інтерфакс-Україна.

«Ми створюємо окрему компанію іноземного перевізника/оператора (нерезидент України), який надаватиме послуги експедирування вантажів на території іноземних держав», — повідомив Ткачов.

УЗ вже веде переговори з 10 найбільшими зерновими компаніями, а також розглядає можливість пропозиції експедиторських послуг і відправникам іншої номенклатури вантажів.

Першою країною роботи нової компанії-перевізника від «Укрзалізниці» має стати Польща. Також УЗ вивчає можливість виходу на ринки Словаччини та Угорщини. 

До комплексного договору на експедирування входитимуть послуги відвантаження, навішування ЗПП, додаткові збори, послуги воєнізованої охорони зі схоронності вантажу, послуги зі зважування вагонів тощо.

Читайте також: Аграрії хочуть збільшити передачу вагонів через новий прикордонний перехід в напрямку Рені

Нагадаємо, у травні 2023 року Укрзалізниця перевезла 1 млн 141 тис. т. зерна, що майже вдвічі менше за квітневий показник — 2 млн 126 тис. т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus