В Україні планують побудувати більше 30-ти біометанових заводів

Оператор газотранспортної системи України (ОГТСУ) отримав звернення 10 компаній. Вони пропонують побудувати понад 30 біометанових заводів.

Про це повідомляє пресслужба ОГТСУ в Facebook.

«Компанія враховує цей сектор у планах розвитку ГТС, і вже зараз готова надавати послуги з транспортування біометану. Наразі до ОГТСУ звернулися понад 10 компаній, які розглядають будівництво 31-го біометанового заводу продуктивністю 225 млн кубометрів на рік», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Біометановий завод Галс Агро підключили до газорозподільних мереж України

В компанії зазначають, що для розвитку галузі потрібно створювати додаткові фінансові інструменти транскордонного кредитування. Вони можуть бути застосовані для повного або часткового покриття витрат виробника на приєднання до мереж.

«У зацікавлених сторін та державних стейкхолдерів є розуміння, що це важливі кроки на шляху до енергонезалежності, декарбонізації та інтеграції в європейський газовий ринок на правах повноправного партнера, завдяки реалізації потенціалу біометанової галузі», — зазначили в ОГТСУ.

Нагадаємо, очікується, що у 2023 році в Україні відкриються 5 біометанових заводів. Вони зможуть виробляти 20 млн кубометрів біометану на рік. Але щоб рентабельно виробляти біометан, потрібно, аби його вартість була на рівні 800-900 євро/тис. кубометрів. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus