В Китаї 15% врожаю пшениці непридатні для продовольчих потреб

Провідний виробник пшениці Китай майже завершив збір врожаю цього року, повідомили в середу, 21 червня, державні ЗМІ, але більша частина попиту на зерно поки що над ходить від виробників кормів для тварин.

Про це пише Reuters.

Очікувалося, що цього року Китай збере 137 млн т озимої пшениці, і державні ЗМІ повідомляють про «небувалий врожай».

Але сильні дощі та вітер обрушилися на значні площі посівів у центральній провінції Хенань на початку травня, якраз перед початком збору врожаю, що призвело до масового раннього проростання зерна та інших проблем з якістю.

Близько 20 млн т або 15% від загального обсягу, непридатні для споживання людиною і можуть бути використані лише виробниками кормів для тварин або алкоголю, повідомив Ма Венфенг, старший аналітик Beijing Orient Agribusiness Consultancy.

Китаю вигідне продовження зернової угоди — Горбачьов

Читати також

Пекін закликав місцеві резерви викупити частину пошкодженого зерна, але закупівлі поки що відбуваються повільно, повідомляє державне видання China Grain.

Багато пшениці має високий рівень токсинів, а трейдери і фермери також прагнуть дочекатися кращих цін, йдеться в повідомленні.

Виробники кормів для тварин, однак, розкуповують пророщену пшеницю, сказав Юань Сонг, головний аналітик Juxing Agriculture Group.

Нагадаємо, аналітики USDA залишили без змін прогноз виробництва пшениці в Китаї у 2023/24 МР — 140 млн т, імпорт може вирости до 12 млн т (+1,5 млн т). Кінцеві запаси складатимуть 139,68 млн т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus