Україні необхідно демонструвати європейцям свої досягнення в галузі сільського господарства — Гороян

Україна має всі шанси не програти в конкуренції з Європою, а ось беззастережний вступ до ЄС — не найкраще рішення.

Таку думку висловив Рафаель Гороян, засновник та керівник Групи компаній Прометей

За словами Горояна, тема, пов'язана з Україною та експортом зерна в інші країни, наразі дуже напружує. На початку війни всі країни розуміли загрозу, яку несе цей конфлікт, особливо з урахуванням сильної позиції України у сільському господарстві. Він нагадав, що на початку війни країни відкрито підтримували Україну, приймаючи українських громадян та імпортуючи українське зерно, а тепер розслабилися і починають вводити заборони.

Читати також: Ми не можемо перейняти все, що є в Європі, нам треба дивитися й на інші ринки — Осипов

Гороян застерігає, що в майбутньому можуть виникнути конфлікти інтересів між Україною та Європою, оскільки Європа не є однорідною, і країни мають свої власні особливості й підходи до праці. Керівник Прометея вважає за необхідне демонструвати європейцям свої досягнення в галузі військової справи, сільського господарства та економіки.

«Так, там багато досягнень в економіці та суспільному строї, але все-таки багато речей ми можемо туди впровадити й продемонструвати їм. Ми можемо навчити їх воювати. Ми можемо навчити їх займатися агросектором, правильно працювати. Європа ж не однорідна. От є Німеччина, там трударі, це в них в крові, але є ще й Іспанія, Греція, Хорватія, Чорногорія, де ставлення до праці зовсім інше… Вони здивовані тим, що українці, емігрувавши, працюють і підіймають їхню економіку»,  зазначив Рафаель.

Нагадаємо, в рамках корпоративної ініціативи Група компаній Прометей надала черговий транш фінансової допомоги на підтримку ЗСУ. У результаті сума, перерахована компанією за час повномасштабного вторгнення, наблизилася до 9 млн грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus