МХП отримає від IFC фінансування на розширення потужностей біометанового заводу

Агрохолдинг МХП отримає від Міжнародної фінансової корпорації (IFC) кредит сумою до $30 млн. Це фінансування необхідне для модернізації та розширення потужностей заводу з виробництва біометану з сільськогосподарських відходів.

Про це йдеться на сайті IFC.

«У рамках своєї стратегії декарбонізації МХП планує збільшити виробництво біометану в Україні за рахунок модернізації та розширення потужності своїх біогазових установок у кілька етапів. Перший етап, який фінансуватиметься в рамках проєкту, слугуватиме демонстрації життєздатності виробництва скрапленого біометану», — говориться в повідомленні банка.

Загальну вартість проєкту оцінюють у $52 млн, окрім кредиту IFC МХП розраховує в його фінансуванні на власні кошти.

На першому етапі проєкту планують модернізувати наявні потужності, щоб отримувати 14 тис. тонн скрапленого біометану на рік, а на другому — розширити потужності до 20,5 МВт.

Читайте також: Державний регулятор спростив виробникам біометану доступ до газової інфраструктури

Передбачається також, що проєкт підтримають гарантією на $15 млн з боку European Fund for Sustainable Development Plus, Великої Британії та інших донорів.

МХП вже має два біогазові заводи для переробки гною зі своїх ферм у «зелену» енергію.

Будівництво планують на біогазовому заводі, який запустили 2019 року і який є найбільшим таким заводом в Україні з потужністю 12 МВт.

Нагадаємо, в Україні планують побудувати більше 30-ти біометанових заводів.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus