Прокуратура Польщі провела понад 200 обшуків по всій країні у справі про ввіз українського зерна

Польська прокуратура в рамках справи про ввезення українського зерна спільно з податковою провели понад 200 обшуків у компаніях та митних установах.

Про це пише RMF24.

«222 обшуки були проведені в штаб-квартирах імпортерів зерна та митних установах по всій країні», — повідомила прокурор Ганна Бернат-Ложанська.

В результаті цих заходів було вилучено велику фінансову та бухгалтерську документацію, докази прикордонного контролю, носії інформації, ділову кореспонденцію та понад 1 тис. т зерна, яке, ймовірно, не відповідало заявленому в митній деклараці.

Прессекретар голови Національної податкової адміністрації Юстина Пасечинська повідомила, що в операції брали участь понад 800 співробітників.

Прокуратура Польщі оприлюднила перші результати розслідування шахрайських схем ввозу українського зерна

Читати також

Прокуратура Жешува долучила до розслідування провадження, які раніше вели інші прокуратури по всій країні, а також повідомлення, підготовлені митною та податковою службами. Слідчі розслідують усі випадки шахрайства, пов'язані з якістю українського зерна, яке імпортувалося як технічне або промислове, і могло бути використане для виробництва продуктів харчування або кормів для тварин.

Імпортери, які декларували використання зерна в технічних цілях, сподівалися обійти процедури і уникнути спеціалізованого тестування з боку інспекцій, відповідальних за перевірку такої продукції.

Нагадаємо, у лютому 2023 року районна прокуратура у місті Замостя відкрила кримінальну справу через ввезення до Польщі технічного зерна з України, яке представлялося як зерно іншої категорії та вартості.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus