Експерт розповів, як захистити посіви сої від хвороб у цьому сезоні

Одним із головних аспектів успішного вирощування сої є правильний фунгіцидний захист. Рекомендується проводити декілька фунгіцидних обробок для контролю хвороб. 

Про це у матеріалі на Kurkul.com розповів Віталій Брашован, менеджер з розвитку агротехнологій Центрального та Східного регіонів компанії LNZ Group.

«Перша обробка — це обовʼязково протруєний посівний матеріал. Кількість наступних обробок залежить від умов вирощування, попередника, стану ґрунту та інших факторів. Треба зважати також на той факт, що внесення фунгіцидів профілактично має більшу економічну ефективність, порівняно з дорогими «лікувальними» фунгіцидами. Якщо ви маєте насіннєві посіви сої з перспективою отримання насіння, то може знадобитися до 4 фунгіцидних обробок», — говорить Віталій Брашован.

Читайте також: Про кукурудзу і сою на півдні можна забути на довгі роки — аграрій

В лінійці препаратів DEFENDA є ряд фунгіцидів, які допоможуть аграріям практично на всіх етапах вирощування сої зробити ефективний фунгіцидний захист:

Як повідомлялося раніше, запаси сої в Україні впали до мінімуму, аналітики прогнозують дефіцит.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus